W listopadzie obchodziliśmy Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Celem święta jest promowanie zdrowego jedzenia wśród dzieci i młodzieży, dobrych nawyków żywieniowych, regularnego spożywania posiłków oraz informowanie o konsekwencjach złej diety.
W tym roku szkolnym zaproponowałyśmy uczniom konkurs „Master Chef Szubińskiej Dwójki”. Zadaniem uczniów było nagranie filmiku, na którym przygotowują zdrową przekąskę lub deser.
Wpłynęło wiele ciekawych prac przedstawiających pełnowartościowe dania i sposób ich przygotowania. Uczniowie pracowali indywidualnie lub w grupach.
Jury postanowiło przyznać następujące nagrody:
I miejsce drużyna klasy VIIc w składzie:
Marcel Berka
Wiktoria Paszkiet
Michelle Wyrzykowska
Oliwier Mokosa
Tatiana Paszkiewicz
II miejsce dwa zespoły ex aequo:
Krzysztof Jarecki
Franciszek Uciński
Agata Pawlak
Zuzanna Łuczak
III miejsce:
Natalia Kłosowska
Nadia Pawłowska
Wyróżnienie otrzymali:
Wojciech Adamski, Bartosz Tomaszewski i Filip Lipski.
Wszystkim serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.
Organizatorki
Agnieszka Kulczyk i Dobromiła Swosińska